Solceller och elavbrott

Vårt planerade elavbrott igår fungerade hyfsat och var färdigt strax före kl 13. Det innebär att arbetet med solcellerna går framåt.

Några saker dock. Var snälla och läs och följ informationen som vi sprider. Elavbrottet annonserades här och med ett tiotal lappar i trappuppgångar och hissar, likväl så var det folk som inte läste utan fortsatte att åka hiss. Det var ren tur att ingen fastnade i en hiss, när strömmen bröts.

Det är också så att när vi bryter strömmen i en del av huset så slutar internet att fungera. Även om ni har ström i lägenheten, så måste det också finnas ström till utrustningen i källaren, annars kommer ni inte ut på internet.

När man sedan njöt av att ha fått tillbaks strömmen, fick Kraftringen ett större fel på sitt nät, vilket gjorde att vi, granngården (4), fsk Väderleken m.fl. blev utan ström. Det hade inget att göra med vårt elarbete, det var bara en olycklig tillfällighet. Ni kan alltid se på kraftringen.se, när det är avbrott på inkommande el och när det beräknas vara fixat.