På gång i huset 🏠 nu i vinter!

En liten uppdatering om vad som är på gång i huset, renoveringar, planerade arbeten och annat.

Södra fasaden

Teglet på södra fasaden visade sig vara i dåligt skick och behövdes därför omgående renoveras för att risken för ras var annars stor. K-fasader monterar nu ner den gamla tegelväggen och kommer också att sätt upp den nya. I samband med detta passar vi på att isolera väggarna bättre, laga balkongerna samt fixa alla balkongräcken. Det tar ungefär 40 arbetsdagar för K-fasader att montera ner tegelväggen, och ungefär lika många att bygga upp den igen.

Taket

Efter att taket undersökts efter en vattenläcka visade sig att även detta var i sämre skick. Därför renoveras nu hela ytskiktet på taket, för att säkerställa att det håller tätt i många år framöver och också med tanke på den kommande solcellsinstallationen.

Solcellerna ☀️

Föreningen har blivit beviljad bygglov för solceller☀️(tjoho!)
Installationen är fortfarande planerad inför våren.

Förvaltningen

Då styrelsen vid förra årsstämman fick i uppdrag att se över möjligt byte av förvaltare kommer vi vid årskiftet att byta förvaltare till HSB. De kommer att ta över den ekonomiska och tekniska förvaltningen, ett samarbete vi ser framemot.